lacrosse

EC2016 6. nap: A legjobb pillanatok

2016. augusztus 03. - lacrosseteamhungary

Hatalmas izgalmak, fáradt csapatok és egy súlyos sérülés a csoportkörök utolsó napján. Az A Csoportban Németország Csehország válogatottjával csapott össze. A németek számára sorskérdés volt a meccs. A csehek remekül kezdtek, az első félidő végén egy ponttal vezettek a németek előtt. Az Eb-éremesélyes németek számára ez az állás biztosan azt jelentette volna, hogy leszorulnak a dobogóról. A második félidőben azonban a csehek már nem bírták a lendületet, a végeredmény 9-7 a németeknek. Németország ezzel második helyen zárt az A Csoportban, a címvédő angolok mögött. Az ugyanebben a csoportban játszó Magyarország egy győzelemmel az ötödik helyen végzett.

A lacrosse Eb hatodik játéknapján egy súlyos sérülés is történt. Az ír Sean Gibson (#13) pár nappal ezelőtti ütközése óta fájó bordákkal ment ki a pályára, egy újabb ütközés azonban ma leterítette a lábáról. Az ír válogatott támadóját kórházba vitték, ahol kiderült, hogy a játékosnak bordatörése van. Gibson nem folytathatja az Eb-t, ami nagy veszteség az íreknek, hiszen egyik legfontosabb emberüket veszítették el. A 13-as mezt viselő támadó volt az első játékos az ír lacrosse történetében, aki karrierje során először elérte a 100 pontot.

A nap, de talán az egész rájátszás legsportszerűbb pillanata a szlovén-belga meccsen történt. A szlovén válogatott az utolsó pillanatban, a maximális 24 fős keret helyett mindössze 16 fővel érkezett, gyúrójuk nincs, a lacrosse-t pedig a youtube-ról tanulták. A belgák elleni meccs első negyedében egy szlovén játékos könnyebben megsérült. A jól felszerelt belgák az akkor még szoros állás ellenére is segítséget nyújtottak a térdét fájlaló szlovén játékosnak. Jegelték, masszírozták az ellenfél lábát, aki ezután folytathatta a mérkőzést.

Kukkantsatok bele a 6. napi összefoglalóba:

A bejegyzés trackback címe:

https://lacrosse.blog.hu/api/trackback/id/tr548932324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása