lacrosse

EC2016 7. nap: A legjobb pillanatok

2016. augusztus 04. - lacrosseteamhungary

A csehek az A csoport 4. helyéről mentek a rájátszásba, ahol a C csoport 3. helyezett Svédország volt az ellenfelük. A svédek jobban kezdtek, az első negyed végén 3-0-ra vezettek a németek dobogóesélyeit is veszélybe sodró csehek ellen, de végül, szoros küzdelemben Csehország győzött. 

A B csoport 4. helyén álló írek tegnap, bordatörés miatt, meccs közben elvesztették egyik legjobb támadójukat, a 13-as számot viselő Sean Gibsont, mára combizom-húzódás miatt legjobb védőjük is kiszállt. Az írek azonban így is nagy fölénnyel verték a D csoport 3. helyén végzett lengyeleket. 

Németország az A csoport 2. helyéről a C csoport 1. helyezett Izrael ellen meccselt. Az izgalmas, és nagyjából kiegyenlített mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el. Az utolsó előtti játékrészben Izrael 4 gólt dobott, a németeknek viszont egyet sem. A végeredmény 8-4 Izraelnek. 

A D csoportot vezető Finnország a B csoport másodikjával, Skóciával csapott össze. A csapatok fej-fej mellett, nagyon szoros küzdelemben jutottak el a rendes játékidő végéig, a 8-8-as döntetlen miatt azonban hosszabbítást rendeltek el. A válogatottak egyszerűen nem bírtak egymással, a két gól nélküli ráadás után a finnek a harmadik hosszabbításban dobták be a győztes gólt.

Az A csoportot vezető angolok a C csoport másodikját, Svájcot verték 12-3-ra. Az A csoportban 3-ként záró lettek a C csoport 4. helyezett belgákat győzték le 27-3-ra. A meccsen a bíró egy percre kiállította a belga kapust, mert nem megfelelő hangnemben és stílusban beszélt a saját csapattársaival.

Az elődöntőbe jutásért mérkőzött Wales és Hollandia csapata. A párharcból Wales került ki győztesen. A D csoport 2. Hollandok 5 gólja kevés volt a walesiek 12 góljával szemben. A B csoportot harmadikként befejező norvég válogatott 14-1-re legyőzte Oroszország válogatottját. 

A magyar válogatott ma nem játszott, csütörtökön a szlovén csapat ellen lép pályára. 

Az elődöntőket csütörtökön (08. 04.) játsszák, Anglia ellenfele Finnország, Izrael pedig Wales válogatottjával mérkőzhet. A bronzmeccset és a döntőt szombaton (08. 06.) tartják.

Itt pedig az összeállítás a 7. napról:

A bejegyzés trackback címe:

https://lacrosse.blog.hu/api/trackback/id/tr148944018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása