lacrosse

EC2016 8.nap: A legjobb pillanatok

2016. augusztus 05. - lacrosseteamhungary

A címvédő fölényes győzelmet aratott Finnország válogatottja fölött a negyed-döntőben, a meccs vége 14:1 az angoloknak, akik így biztosan ott lesznek a szombati döntőben. Ellenfelük Izrael lesz, miután nagyon izgalmas meccsen, de meggyőző fölénnyel 10:3-ra megverte Wales válogatottját. A bronzért tehát Finnország és Wales játszik, szintén szombaton.

 Holnap az ötödik helyért mehet a hollandokat ma 9:5-re legyőző Németország. Ők a Skóciát izgalmas meccsen, 9-8-ra verő Svájc válogatottjával játszanak. Hollandia pénteken Skóciával mérkőzik a 7. helyért. 

A mai nap első meccsét a magyar válogatott játszotta Szlovénia ellen. Magyarország csapata egyértelműen uralta a pályát, 5:0 és 4:1 volt az első félidő mérlege. A második játékrész elején a szlovének szépítettek, végül 4 gólt is szereztek a hazaiak ellen, ám ez kevés volt, a magyarok 12:4-re nyerték a meccset. A mérkőzésen történt egy súlyosnak látszó sérülés is: az egyik akciónál Gazsó Tamás (#77) botjával nyakon ütötte az ellenfél egyik támadóját, aki azonnal összeesett. David Kastelic-et (#23) egy ideig a pályán ápolták (kép csatolva), majd kórházba vitték, ahol ellátták, és rövid idő múltán ki is engedték. Az orvosok mindössze azt javasolták, hogy borogassa a torkát. Még nem tudni, hogy holnap Kastelic pályára léphet-e a szlovákok ellen. A magyar válogatott előtt még két mérkőzés előtt áll, a legjobb pozíció, amit elérhetnek a 24 csapat között, a 17. hely. 

A C csoportban 6. Spanyolország 14:7-re verte az A csoport utolsó helyén végzett olasz válogatottat, a B csoport 5. osztrákok pedig a francia válogatottat győzték le 10:3-ra. A D csoport utolsó előtti helyén végzett Szlovákia a B csoport utolsójával, Dániával csapott össze. A szoros meccsen a dánok nyertek 13-12-re. A legerősebb csoportban, az A csoportan kiválóan teljesítő, harmadikként záró lettek Írországgal meccseltek, és 17:12-re elverték a B csoport negyedék helyéről érkező íreket. Csehország 9-6 legyőzte Norvégiát, így a csehek küzdhetnek holnap a 9. helyért a lettekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://lacrosse.blog.hu/api/trackback/id/tr108950478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása