lacrosse

EC2016 9. nap: A legjobb pillanatok

2016. augusztus 06. - lacrosseteamhungary

A rájátszás 3. napján Dánia volt Magyarország ellenfele a lacrosse Eb-n. A dánok jobban elkapták a ritmust, a késő délelőtt kezdődött mérkőzés első negyedében 2 gólt lőttek a hazaiaknak. Az első negyedben egy sérülés miatt meg kellett állítani a meccset: egy védőt a fején talált el egy kapura küldött labda. Miután Rune Gottenborg (#12) elterült, a mentő behajtott a pályára (fotó csatolva), de szerencsére kiderült, hogy nincs komoly baj, pár perc jegelés után Gottenborg ismét játszhatott. A második negyed elején jött még egy a magyar kapuba, innentől viszont Magyarország vette át az irányítást. Két perc kellett a válaszhoz, a félidőt pedig már 4-1-es előnnyel zárták a magyarok. A harmadik negyedet a hazaiak uralták, újabb három gólt szereztek, a dánok viszont egyet sem dobtak. Az utolsó játékrész a dánoké volt, 4:2-vel. A végeredményen azonban ez már nem változtatott: Magyarország - Dánia 9:7. Magyarország ezzel a győzelmével a 17. helyért játszhat szombaton a spanyol válogatottal.

A szombaton bronzért mérkőző finnek és walesiek ma pihentek, csakúgy, mint az aranyért hajtó Anglia és Izrael válogatottja. A többiek viszont nem tétlenkedtek. A rájátszás meccsei mellett, már helyosztókat is tartottak a gödöllői pályákon. A 2016-os Férfi Lacrosse Európa-bajnokság 9. helyét Lettország szerezte meg, miután Csehország válogatottját győzte le. A mérkőzésen végig lettek vezettek, a harmadik negyed után 11:5 volt az állás, de az utolsó negyedben öt gólt kaptak a csehektől, akik 10-ként zárták a bajnokságot.

A torna ötödik helyezettje Németország, miután 10:5-re legyőzte Svájc válogatottját. Az első félidőben a németek egyértelműen jobbak voltak (4:1, 3:1), a második félidő elején viszont Svájc volt az erősebb (1:3) a negyedik negyedben viszont a németek sima 2:0-al nyertek. Svájc így a 6. helyen végzett. A németek az A csoport második helyéről kezdték a rájátszást. Első meccsükön kikaptak Izraeltől, majd hollandokat legyőzve indultak az 5. helyért, amit meg is szereztek. A C csoport második Svájc az angoloktól kapott ki a rájátszásban, hogy aztán Skóciát legyőzve, mai meccse után a 6. legyen.

A 7. helyet a holland válogatott szerezte meg Skócia előtt. A kiegyenlített küzdelemben zajló, nagyon szoros első félidő végén még Skócia vezetett 6:5-re, a második félidőben azonban a hollandok hat gólt lőttek, míg a skótok kettőt szereztek még a meglévő 6 mellé. A végeredmény 11:8 Hollandiának, Skócia a 8. helyre jutott a tornán.

Eldőlt a 11. hely sorsa is. Írország válogatottja a norvégokat verte 10:7-re. A sima ír fölénnyel induló első félidő (2:4, 0:3) után a norvégok 4 gólt dobtak a harmadik negyedben (4:2), végül egy 1:1-es utolsó negyeddel zártak a csapatok, ezzel Norvégia a 12.

Szombaton (08. 06.) a harmadik helyért Wales játszik Finnországgal, az aranyéremért Anglia küzdhet meg Izrael csapatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://lacrosse.blog.hu/api/trackback/id/tr679166620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása